Hvis du også vil have det bedste, så bestilt din tobaksfri fremtid med en e cigaret

Hvordan Elektroniske Cigaretter ændrede mit liv og fik mig til at føle mig yngre

Jeg formoder, at jeg nu nærmer det man kalder en midaldrende. Selv om den faktiske dato, hvor det er meningen at man starter med at være midaldrende er flyttet rundt på en smule, men da jeg nu er i midten af halvtredserne formoder jeg, at være mere eller mindre der. For dem, der ikke er nået til dette punkt, kan jeg sige så meget, at det er på det her tidspunkt, hvor man begynder at revurdere sit liv. Jeg vil ikke kede dig med fortiden, men jeg vil gerne fortælle dig om hvordan jeg tog kampen op med mine dæmoner og hvordan det endelig lykkedes mig at stoppe med at ryge, og den virkning, dette har haft for mig. Jeg prøvede en e cigaret.

Jeg var en livslang ryger

Jeg har røget i omkring 40 år eller deromkring, lige siden det første sug bag cykelskuret. Det som startede som en lejlighedsvis sag steg til at være en vane på omkring tyve om dagen og ofte mere end det. Selvfølgelig, når du er teenager og i starten af tyverne bekymrer du dig virkelig ikke om lidt hoste en gang i mellem; du føler dig helt sikkert udødelig.

Dog, bemærkede jeg i trediverne at det blev sværere at spille fodbold på holdet om søndagen, og at jeg ikke havde den energi, jeg engang havde. Noget af det tænkte jeg, var på grund af min alder og gutterne i omklædningsrummet nød tydeligvis at drille den “gamle mand”. Dybest set vidste jeg, at noget af det kan være på grund af alderen, men det meste var på grund af mine rygevaner.

Jeg har prøvet plastrer og Tricks

Jeg traf en beslutning i slutningen af en spille sæson, at være klar til starten af den næste og for at vise mine holdkammerater det. Det betød naturligvis, at jeg var nødt til at stoppe med at ryge. Min første indskydelse var at holde op ved viljestyrke alene men, som du kan forestille dig, virkede det virkelig ikke.

For at stoppe nikotin trangen prøvede jeg forskellige tyggegummier og plaster der fandtes på markedet, og selv om jeg havde en vis succes med dem, virkede de i realiteten kun delvist. Fordi det, der tiltrækker mig mest ved at ryge, er ikke kun nikotinen, men hele ritualet hvor man tager en cigaret op af pakken, tager et sug og puster ud, det var næsten som om alle mine bekymringer forsvandt sammen med røgen.

Til sidst måtte jeg opgive fodbold, tidligere end jeg havde håbet, da min konditions niveau ikke kunne holde til det på grund af min rygning. Jeg mistede derefter viljen til at stoppe og den smule succes jeg havde haft med tyggegummi og plaster løb ud i vasken.

Jeg fortsatte med at ryge, med kun få forsøg på at holde op, indtil for lidt over et år siden, da min datter fødte en smuk baby. Da jeg hentede hende for første gang, vidste jeg i mit hjerte, at jeg måtte holde op, da jeg ikke ønskede hun skulle følge mit eksempel.

Jeg købte nogle flere plastre, men trods min nye beslutsomhed, kunne jeg simpelthen ikke holde op på grund af de samme gamle årsager, hele ritualet ved at ryge, og hvad jeg skulle gøre af mine hænder i stedet.

Jeg skammede mig

Hel ærligt så skammede jeg mig, og jeg svigtede mit barnebarn, men på arbejde (jeg rejser meget rundt i Storbritannien) så jeg en elektronisk cigaret forhandler og besluttede, at jeg ikke havde noget at tabe. Overrumplet over det store udvalg af elektroniske cigaretter der var til salg, besluttede jeg mig for at købe et udvalg fast besluttet på, at disse skulle virke for mig. Jeg må indrømme, at da jeg prøvede den første, var jeg ikke overbevist, og efter flere sug, indså jeg nu, at en cigaret med frugt smag ikke var noget for mig.

Den anden, som jeg købte i den elektroniske cigaret butik, føltes blot mere naturlig. Den smagte endda ligesom tobak, som den jeg brugte før. Problemet med ritualet blev løst med en let bevægelse. Jeg kunne virkelig ikke tro, at det kunne være så simpelt og ventede på fælden.

Men efter et par måneder havde jeg stadig ikke fået en ‘normal’ cigaret og havde faktisk ikke lyst til én. Når jeg havde behov for at slappe af eller når jeg følte jeg havde brug for et nikotin hit, tog jeg simpelthen et sug af den elektroniske cigaret, inhalerede dybt og pustede derefter ud igen, og lod alle verdens bekymringer fordampe også.

Jeg kan stadig ikke spille fodbold, som man ville forvente i min alder men jeg er glad for, at jeg nu har energi til at tilbringe tid med, at lege med mit barnebarn i sikker forvisning om, at hun aldrig vil se mig ryge en cigaret igen så længe jeg lever.